България продължава да няма победа в квалификациите след равенство с Косово

OFFNews 25 март 2019 в 23:36 1971 0

България завърши 1:1 с Косово в квалификационна среща за Евро 2020 и така направи второ реми в Група А, след като преди дни националите ни врътнаха равенство и срещу Черна гора.

Пред препълнения стадион в Прищина "лъвовете" успяха да поведат в резултата чрез Васил Божиков в края на първото полувреме, но след почивката домакините изравниха с гол на Арбер Зенели.

Новосформираната държава можеше да стигне и до победата, но късметът беше с нас, когато Мурики удари гредата, а Рашица пропусна на два пъти от непосредствена близост. Пет минути преди края пък Зенели можеше да се разпише от пряк свободен удар.

Дебют от първата минута записа Кристиян Малинов, а младият му съотборник Валенитн Антов също дебютира в края и дори получи жълт картон. Освен това още един тийнейджър игра за България - Мартин Минчев.

Така България събра две точки от първите си два мача в квалификациите, оставайки на второто място в групата зад лидера Англия, който вече има шест точки и вече се откъсва пред останалите си съперници в групата.

За разлика от "лъвовете", британците не изпитаха абсолютно никакви проблеми срещу Черна гора, след като победиха с 5:1. Домакините изненадващо стигнаха до попадение чрез Марко Вешович, който се разписа в 18-ата минута, но островитяните бързо обърнаха резултата.

В 30-ата минута Майкъл Кийн успя да изравни, а за обрата точен бе Рос Баркли, който се разписа точно девет минути по-късно. В 59-ата минута Баркли вкара второто си попадение в мача, а в 71-ата минута и Хари Кейн се разписа. За крайния резултат точен бе Рахийм Стърлинг в 81-ата минута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови