България в двоен жребий за баражите на Евро 2020

OFFNews 20 ноември 2019 в 09:54 1851 0

След изиграването на последните срещи от евроквалификациите стана ясно, че България ще участва в двоен жребий този петък в Нион, когато ще бъдат определени полуфиналните двойки за баражите за Евро 2020.

Вчера Уелс си осигури директно участие на шампионата на Стария континент, „лъвовете“ имат шанса да са домакини в първия мач на 26 март, а при успех и във втория. „Трикольорите“ ще попаднат или в поток С, или в поток А – това ще бъде определено чрез жребий измежду нас, Унгария, Израел и Румъния. Ако останем в поток С, то ни очаква гостуване на Шотландия, а след това двубой с победителя от Норвегия – Сърбия.

Ако спечелим двете си срещи, си осигуряваме и участие на Европейското първенство догодина. Ако жребият ни изпрати в поток А, то там единствено сигурен е отборът на Исландия, който ще бъде домакин. Сред потенциалните ни съперници са Израел, Румъния и Унгария. Единственият вариант да гостуваме е, ако играем с Исландия. При двубой срещу всеки друг съперник, България ще домакинства в първата среща.

Ето и всички потоци:

Поток А: Исландия, три отбора измежду Унгария, България, Израел и Румъния

Поток В: Босна и Херцеговина, Словакия, Република Ирландия, Северна Ирландия

Поток С: Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария, България, Израел и Румъния

Поток D: Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус

Двойките в потоци B и D са вече ясни – Босна и Херцеговина – Северна Ирландия и Словакия – Република Ирландия от поток В и, Грузия – Беларус и Северна Македония – Косово.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови