Барса няма намерение да доплаща на Атлетико за Гризман

OFFNews 16 юли 2019 в 11:01 1279 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отрече обвиненията на Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" твърдят, че каталунците са преговаряли с новото си попълнение Антоан Гризман още преди 1 юли.

Дата е толкова важна, тъй като френската звезда имаше договор с Атлетико до 2023 година с откупна клауза на стойност 200 милиона евро, но тя бе автоматично съкратена на 120 милиона на 1-и юли.

Барса се възползва и го привлече. Атлетико обаче все още обжалва трансфера и настоява за 200 милиона, защото мадридчаните смятат, че преговорите са започнали още през пролетта.

"Говорих с Атлетико Мадрид. Те не могат да докажат нищо. Разбирам ги, те си гонят интереса. Чух се с Енрико Керезо и ще видим какво ще стане тези дни. Но наистина няма какво да се каже по темата.

"Моето желание е да привличаме най-добрите футболисти в Барса. Ние имаме боеспособен отбор. В редиците ни играят футболисти, които вече са спечелили много. Взимаме Гризман в точния момент. И няма да се спрем с подобряването на състава", каза Бартомеу.

Онзи ден Гризман подписа официално петгодишен договор Барса. Френският национал парафира контракта и получи фланелката с номер 17. 28-годишният футболист беше основна фигура за Франция при миналогодишния триумф на световното първенство в Русия.

За пет години в Атлетико той спечели Лига Европа и игра на два финала в Шампионската лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови