Барса срещу Юве, ново чудо или тежка катастрофа

OFFNews 19 април 2017 в 16:55 1906 0

Барселона таи надежди за ново чудо на "Камп Ноу". Тази вечер каталунците посрещат Ювентус в реванша от 1/4-финалите от Шампионската лига и ще се опитат да обърнат пасив от три гола, получени в първия мач.

Футболистите на "Старата госпожа" излизат тази вечер със самочувствието и аванса от 3:0 в Торино. Все пак споменът от невероятния обрат в предишния кръг все още дава криле на испанците. Тогава Пари Сен Жермен победи с 4:0 у дома само за да загуби с 1:6 в Барселона.

Но и Юве може да се похвали със страхотно постижение този сезон. Италианците са перфектни в отбрана в Шампионската лига, като са допуснали едва 2 гола във вратата си през този сезон.

Треньорът на Барселона Луис Енрике смята, че на отбора му предстои по-лесна задача в реванша срещу Ювентус в сравнение с епичния обрат срещу Пари Сен Жермен.

"Не ни трябват много голове - само три. Затова през цялото време ще сме в атака, атака, атака. Трябва да държим емоциите под контрол. Обратът срещу ПСЖ не беше толкова далеч - само преди три седмици. Не сме забравили как се прави, даже вече сме свикнали. Няма какво да губим и това по-скоро ни успокоява.

Призовавам привържениците на "Камп Ноу" да не си тръгват в 80-ата минута, както някои го сториха тогава. Показахме, че можем да забием три гола за три минути. Може би ни предстои нова историческа вечер и затова нека феновете да си стоят на местата до 95-ата минута", сподели Енрике.

Извън листата по решение на специалиста останаха Жереми Матийо, Арда Туран и третият вратар Жорди Масип. Преди седмица френският бранител игра като титуляр в Торино при схема 3-4-3. Рафиня Алкантара и Алейш Видал също са аут, но заради контузии.

Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри, сподели, че е възможно да направи тактически промени и не скри опасенията си от нападателите на Барселона.

"Перфектният мач ще е този, в който се класираме. Утре ще има моменти, в които да се защитаваме и такива, в които да атакуваме. Трябва да сме уверени в нашите сили и да играем с хладен ум.

Предстои ни решаваща стъпка в края на сезона, а Барселона разполага с трима много опасни нападатели. Ювентус обаче се разраства от техническа гледна точка, от манталитет и самоувереност", каза специалистът.

В лагера на Ювентус ще липсва единствено трайно контузеният Марко Пяца. Пауло Дибала навехна глезен в мача с Пескара през уикенда, но от щаба на "бианконерите" увериха, че той е здрав и напълно готов за игра довечера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови