Барселона е пред морален и финансов банкрут

OFFNews 13 април 2020 в 09:49 4633 1

Кандидатът за президент на Барселона Виктор Фонт алармира, че клубът е близо до банкрут. Предупрежденията му идват на фона на безпрецедентната криза в управлението, след като редица ръководни фигури напуснаха постовете си.

"Дълго време предупреждавахме, че Барселона се движи към перфектната буря. На клуба предстои да смени най-доброто поколение в историята си, да построи нов спортен комплекс и да се бори с компании с огромен финансов ресурс.

Преживяхме клубът да бъде осъден по делото Неймар, спорове между играчите и ръководството, тролове в социалните мрежи. Плюс неустойчивата спортна политика, разложението на директората, значителното намаляване на доходите във връзка с коронавируса. Клубът е пред съвсем реален финансов и морален банкрут. Играта свърши", казва Фонт пред "Мундо Депортиво".

С думите си Фонт, който е предприемач в сферата на технологиите, на практика дава ход на предизборната си кампания. Изборите за президент са през 2021 година. Начело на клуба в момента е Джосеп Бартомеу.

"Барса печели трофеи в Испания най-вече заради Меси. В Европа всичко се руши, защото няма ясна философия и идея. Няма го вече този стил, който ни завеща Йохан Кройф и беше следван от Гуардиола. Ние ще бъдем на 100% верни Кройф и начина на игра, който той прокара в клуба. Имаме професионалисти, които познават този стил от началото до края.

Меси има още няколко години на топ ниво, трябва да бъдем реалисти. Трябва да се върнем бързо към стила, който донесе толкова успех на Барса през последните 30 години", каза преди време Фонт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови