Барселона и Байерн Мюнхен се класираха на четвъртфиналите в Шампионската лига

OFFNews 09 август 2020 в 08:37 2145 0

Отборите на Барселона и Байерн Мюнхен се класираха за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като отстраниха съответно Наполи и Челси.

Двата тима ще се иправят в битка за място на полуфиналите на 14 август на "Ещадио да Луж" в португалската столица Лисабон.

В реванша Барселона победи Наполи с 3:1 и с общ резултат 4:2 продължи напред. Клеман Лангле откри в 10-ата минута, като при това попадение останаха съмнения за негово нарушение в нападение. Лионел Меси удвои в 23-тата минута, а малко след това вкара и втори гол, който бе отменен заради спорна игра с ръка.

В края на първата част Меси спечели дузпа, която Луис Суарес реализира за 3:0. Няколко минути по-късно Лоренцо Инсиние намали също наказателен удар, но за повече гостите нямаха сили.

Байерн (Мюнхен) пък победи Челси с 4:1 у дома и с общ резултат 7:1 стигна финалната осмица.

Роберт Левандовски откри резултата в 10-ата минута от дузпа, а Иван Перишич удвои в 24-ата. Тами Ейбрахам върна едно попадение за гостите в 44-ата минута.

След подновяването на играта Корентен Толисо добави трети гол за домакините в 76-ата минута, а в 84-ата Левандовски оформи крайното 4:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови