Барселона изхвърли ПСЖ от Шампионската лига

OFFNews 08 март 2017 в 23:43 6639 0

Барселона пренаписа историята на Шампионската лига, след като успя да преодолее пасива от четири чисти гола срещу Пари Сен Жермен в реванша на "Камп Ноу".

Каталунците спечелиха с 6:1 и постигнаха невиждано чудо, като с общ резултат 6:5 продължават на 1/4-финалите. Нито един отбор до този момент не беше успявал да продължи след такъв резултат в първи мач, но Барселона го стори тази вечер, като "заслуга" за това имаха и парижани, които до 88-ата минута се виждаха на 1/4-финал.

Двубоят на "Камп Ноу" започна обещаващо за Барселона, като още в третата минута Луис Суарес откри след груба грешка на стража на ПСЖ Кевин Трап. Барселона продължи да владее повече топката, а гостите трудно успяваха да организират атака. Все пак играта се поизравни, а импулсът в играта на домакините започна да спада.

Така се стигна до 40-ата минута, когато Левин Курзава си отбеляза автогол и така авансът на Барселона преди почивката беше удвоен. С малко пресилена дузпа в 50-ата минута, реализирана от Лионел Меси, Барселона поведе с 3:0 и чудото изглеждаше близо. ПСЖ се отърси от напрежението. Кавани първо удари греда, а след това и намали на 1:3 в 62-ата минута, с което направи задачата пред Барселона непосилна - каталунците трябваше да отбележат три гола в оставащите 28 минути.

Чудовищен пропуск на Анхел ди Мария пред вратата на Тер Щеген не успя да сложи край на интригата.
Резултатът се задържа до 88-ата минута, когато Неймар с техничен удар от границата на наказателното поле направи 4:1.

Последва дузпа за фаул на Маркиньос срещу Луис Суарес в последната минута на редовното време, като отново с изпълнението й се нагърби Неймар и не сгреши. Чудото изглеждаше все по-близо и щеше да е несправедливо, ако не се беше случило. В последната минута на добавеното време Серхи Роберто отбеляза шести гол за Барселона и класира тима си на 1/4-финал.

В другия 1/8-финал реванш тази вечер Борусия Дортмунд разгроми у дома Бенфикас 4:0 и с общ резултат 4:1 също продължава напред. В герой за "жълто-черните" на "Сигнал Идуна Парк" се превърна Пиер-Емерик Обамеянг, който наниза хеттрик, а Кристиан Пулишич добави един гол.

Барселона – Пари Сен Жермен 6:1
1:0 Луис Суарес 3
2:0 Левин Курзава 40 (автогол)
3:0 Лионел Меси 50 (дузпа)
3:1 Единсон Кавани 62
4:1 Неймар 88
5:1 Неймар 90 (дузпа)
6:1 Серхи Роберто 90+5

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови