Барселона спечели първия рунд срещу Реал Мадрид

OFFNews 03 март 2023 в 10:31 1736 0

Футбол

Снимка Getty Images

Барселона взе крехък аванс

След автогол на бразилеца Едер Милитао Барселона победи с 1:0 Реал Мадрид в първия мач между двата отбора от полуфиналите за купата на Краля в Испания.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" бе доста нервен и с куп нарушения и картони и за двата отбора, от което пострада качеството на играта. Домакините от Реал изобщо не успяха да отправят точен удар към вратата на Марк-Андре тер Щеген за 90-те минути на мача, докато Барселона завърши само с два в очертанията.

Реал започна малко по-активно срещата и в 12-ата минута Карим Бензема прати топката в мрежата на съперника, но попадението му бе отменено заради засада.

Чак в средата на първото полувреме Барселона погледна по-смело към вратата на Тибет Куртоа и ощенпри първата си добра възможност стигна до гол.

В 26-ата минута Франк Кесие бе изведен сам срещу Куртоа. Неговият удар бе избит от белгийския страж, но топката уцели бягащия в близост Милитао и влезе във вратата на Реал за 0:1.

До почивката не се случи нещо по-интересно, а след нея Барселона бе много близо и до втори гол. В 72-рата минута Кесие стреля опасно, но топката не попадна във вратата, тъй като бе спряна от съотборника му Ансу Фати.

Реал пропусна най-добрата си възможност за изравняване в последните секунди на редовното време, когато много опасен удар на резервата Родриго премина встрани от вратата.

Двубоят ще се запомни и с това, че бе 46-ото "Ел Класико" на капитана на Барселона Серхио Бускетс. Така той излезе начело във вечната класация по най-много изиграни мачове между Реал и Барселона, задминавайки легендите на двата клуба Серхио Рамос и Лионел Меси, които имат по 45.

Реваншът, който ще се играе на "Ноу Камп" в Барселона, е на 5 април. Преди него двата отбора ще се срещнат в каталунската столица и в мач от първенството.

Въпреки загубата, треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остава позитивно настроен.

"Отборът ми игра добре, а Барселона се представи сякаш не искаше да играе. Не се справихме на ниво в последната третина от терена. Загубата боли, но ако направим същото в следващия мач, имаше шанс да продължим напред“, коментира Карло Анчелоти пред репортери сред двубоя.

„Играхме така, както трябваше да играем – пресирахме, играхме интензивно. Липсваше ни попадение, но те не направиха нищо, за да отбележат гол. Имаха късмет при отбита топка. Ние имаме 90 минути, за да обърнем нещата. Провалихме се, но не заслужавахме да загубим. За 90 минути обаче можем да отбележим гол в Барселона“, добави италианският наставник на Реал Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови