Белгия се справи с Англия и спечели третото място на Мондиал 2018

"Червените дяволи" с най-добро класиране на световни първенства

OFFNews 14 юли 2018 в 18:52 3120 0

Белгия постигна най-големия успех във футболната си история, печелейки бронзовите медали на световното първенство, след като победи Англия с 2:0 в малкия финал.

Футболистите на селекционера Роберто Мартинес бяха по-добрия отбор през почти цялата среща и съвсем заслужено завърши Мондиала на трето място. Британците имаха няколко добри възможности през втората част, а веднъж и Тоби Алдервейрелд изби топката от голлинията.

"Червените дяволи" нанесоха ранен удар още при първата опасна атака в срещата, когато Тома Мюние засече центрирането на Насер Чадли около границата на малкия пеналт.

И двата отбора демонстрираха голямо желание в офанзивен план, но така и не можеха да се надхитрят с чисто голово положение. На два пъти сам срещу вратаря оставаше Ромелу Лукаку, но и в двата случая той не си спираше топката добре.

Англичаните натиснаха сериозно в заключителната част на мача, но в 82-ата минута бяха нокаутирани от Еден Азар, който завърши майсторски след брилянтен пас на Кевин де Бройне.

Двубоят бе важен и от гледна точка на битката за "Златната обувка" на Мондиала, за която фаворит остава Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм има шест гола, а един от конкурентите му - Лукаку, остана с четири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови