Бербатов: Харесвам Лукаку и работата му с топката

OFFNews 10 декември 2018 в 16:08 1416 0

Бившият национал Димитър Бербатов защити нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку, който е обект на постоянни критики заради малкото отбелязани голове от началото на сезона в английската Висша лига.

Българинът, който също имаше трудни мигове в началото на престоя си на "Олд Трафорд", заяви пред "Sky Sports", че таранът има и други силни качества, освен да бележи, но съотборниците му трябва да ги използват по-добре.

Лукаку не се беше разписвал в домакински мач от първенството от март насам, преди да го направи при победата с 4:1 над Фулъм. Той остава спокоен, защото изпълнява указанията на мениджъра Жозе Моуриньо и португалецът е доволен от него.

"Хората постоянно се фокусират върху головете, но в съвременния футбол нападателите предлагат много повече от това. Как ще помогнат критиките? Не мислите ли, че и самият той (Лукаку - б.р.) е наясно, че бележи рядко? Сиурен съм, че попадението срещу Фулъм му е донесло облекчение. Негативизмът не води до нищо добро.

Аз лично харесвам Лукаку и работата му с топката, както и умението му да използва мощната си физика. Ако първото му докосване не е толкова добро, подавайте му така, че да може да обработи топката. Той се нуждае от увереност, за да вкарва голове.

С мениджъра имахме няколко полезни разговора в последните дни и той ми обясни какво точно искам от мен. Знам, че трябва да се представям по-добре и постоянно се старая да усъвършенствам играта си. Понякога ми липсва интензитет и агресия в играта, но срещу Фулъм не беше така", каза Бербатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови