Бербатов: Като видиш Гигс, Рууни, Скоулс, Роналдо, получаваш ерекция

OFFNews 22 април 2018 в 11:26 3800 3

Димитър Бербатов се завърна в България, след като изтече договорът му с Керала и се зае сериозно със своята фондация. Българският нападател работи и над мемоарите си.

Големият ни футболист сподели в предаването "Събуди се", че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.

Българинът се изрази по много любопитен начин за това как човек се чувства човек, когато попадне в състава на Манчестър Юнайтед: "Като видиш Райън Гигс, Уейн Рууни, Пол Скоулс, Кристиано Роналдо, получаваш ерекция".

"Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата. Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира.

Не е лесно да пишеш книга. Като чета написаното, ми хрумват още и още неща, затова сигурно ще стане много голяма книга. Нямах футболна топка в Благоевград, имах баскетболна и играех с нея. На махленско ниво. Играеш с по-големите от теб, бутат те, удрят те, ти ревеш, никой не ти обръща внимание. Спомням си времена, в които сме събирали трохите хляб, за да си направим филия.

Работата с деца не ми е чужда, донякъде беше различно, защото преподавах тънкости от футбола на деца. Всеки футболист мисли, че може да е треньор, но това не е така. Много големи футболисти не са станали добри треньори и обратното - хора, които не са играли футбол, са страхотни треньори. Аз съм живял в другите държави и всичко, което го имаме тук, го има и там. Аз съм реалист", сподели Бербатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

3

leomesi

23.04 2018 в 14:23

Изби рибата Берба с това изказване. Ама като цяло интервюто е страхотно, много мъдри думи за пореден път. Уникална личност за българския футбол. Успех и занапред, Берба, дано станеш добър треньор.

11977

2

МБ

22.04 2018 в 13:55

"Големият ни футболист сподели в предаването "Събуди се", че не е забравил откъде е тръгнал и още помни..."

В подходящо за него предаване е попаднал, дано се събуди в него...че в Гърция и Индия само спеше.

...събирал трохите хляб, за да си направи филия, бутали го, удряли го, нямал футболна топка... абе биографията му е малко като на ББ, жал ме хваща.

И сега не му е лесно, книга ще пише: Не е лесно, казва, да пишеш книга...