Бербатов одобри избора на Моуриньо за мениджър на Тотнъм

OFFNews 20 ноември 2019 в 20:55 1589 0

Бившият български нападател на Тотнъм Димитър Бербатов одобри избора на Жозе Моуриньо за нов мениджър на отбора. Наричаният Специалния португалец наследи на поста Маурисио Почетино, който беше освободен във вторник вечерта.

Причината са слабите резултати от началото на сезона. Според Бербатов Моуриньо може и да не изповядва философията на атрактивния футбол, но за сметка на това знае как да печели трофеи. Именно от това има нужда Тотнъм, смята българинът.

"Играчите ще желаят да покажат най-доброто от себе си и те ще знаят, че трябва да се доказват изключително много. Моуриньо ще донесе нови идеи и нов начин на игра. Тренировките ще са различни, а играчите ще трябва бързо да го установят, всички. Това е ново назначение. Всеки път, когато нов треньор дойде, той ти носи свежа глътка въздух.

Според мен футболистите са развълнувани от идването на Жозе, тъй като ще са водени от един от най-добрите мениджъри в света. Това е страхотна възможност за него. Сега поема чудесен отбор с чудесни играчи и ще е в Лондон – градът, който обича, така че мисля, че това е перфектната връзка.

Тотнъм е отбор, който иска да израства, еволюира и да постига неща в турнирите. Назначаването на Жозе в Тотнъм крещи, че бордът е наясно, че иска да докара трофеи в Лондон. Има опита и може да постигне победата, така че отборът трябва да се възползва. Той е печелил толкова много през кариерата си, така че ще е интересно как това ще се случи в Тотнъм", казва Бербатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови