Бербатов за Дибала: Той е дребен и не знам дали ще пасне на футбола в Англия

offnews 04 август 2019 в 17:47 2189 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе потърсен от "Метро" да коментира евентуалния трансфер на Пауло Дибала на "Олд Трафорд". Българинът призна, че харесва качествата на аржентинеца, но не е сигурен дали стилът му на игра ще пасне на футбола, който се практикува в Англия.

"Аз съм фен на Дибала. Вижда се, че той притежава футболен интелект. Мисленето му, пасовете му, играта му с ляв крак, изпълнението на фаулове, всичко ми харесва. Единственото нещо, което ме притеснява е, че той не е едър, а е дребен. Дали ще пасне на стила на игра в Премиър лийг, който е по-физически?", чуди се Бербатов.

"От друга страна, в Англия има и други играчи с неговите характеристики - например Давид Силва - той е легенда. За Дибала ще е важно да вземе пример от тези играчи, ако трансферът стане факт", допълни благоевградчанинът.

Ювентус и Манчестър Юнайтед все още преговарят за размяната на играчи, като Дибала трябва да поеме към "Олд Трафорд", а в обратна посока ще замине Ромелу Лукаку.

"Всичко зависи от мениджърите. Ако Маурицио Сари иска играч като Лукаку и смята, че Ювентус ще има полза от него, а в същото време Оле Гунар Солскяер смята, че Дибала е точният човек и не се нуждае от традиционна деветка, значи размяната е добра и за двете страни. Остава да видим дали двата клуба ще се разберат. Какво ще стане, ако Дибала реши, че иска да остане в Италия и не желае да си тръгва? Доста съм изненадан, защото в Ювентус имат Игуаин, Манджукич, Роналдо. Аз много харесвам Игуаин и смятам, че критиките към него са неоснователни. Той е много интелигентен и ми харесва как се движи по терена. Все пак съм изненадан, защото Юве има много нападатели. Но във футбола роля играят и агентите. Те са много важни в днешно време, защото понякога могат да договарят сделки, които самите играчи не желаят", смята Берба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews