Берое обърна Левски и си върна четвъртото място

OFFNews 26 април 2019 в 23:00 1453 0

Отборът на Берое нанесе нов шамар по самочувствието на Левски, побеждавайки ги с 2:1 на "Герена" след като изоставаше в резултата в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Станислав Костов даде аванс на "сините" в 49-ата минута, но само 5 по-късно Карлос Охене изравни за старозагорци. Победното попадение вкара португалецът Педро Еуженио в 77-ата минута, с което върна своя отбор на четвъртото място в класирането, като Берое вече има 50 точки в актива си.

Поражението е трето за 26-кратните шампиони като домакин след подновяването на пролетния дял на шампионата, а треньорът Георги Дерменджиев все още няма успех на "Георги Аспарухов". Единственият домакински успех за специалиста дойде при 1:0 над ЦСКА през февруари, но тогава мачът се игра на Националния стадион „Васил Левски”. Така вече в четвърти пореден двубой на "Герена" отборът на Дерменджиев остана без успех.

През първото полувреме домакините имаха инициативата, но на няколко пъти се разминаха с попадението. Паулиньо и Станислав Костов бяха големите длъжници за Левски, като именно пред тях се откриха най-добрите положения за първата част, но първия уцели гредата, а последния стреля слабо от удобна позиция.

След почивката Станислав Костов веднага се реваншира и се възползва от грешка в защитата на Берое, пращайки топката в мрежата зад Душан Перниш. "Сините" обаче не успяха да задържат импулса в играта си и скоро след това съжаляваха.

В 54-ата минута Иван Горанов не успя да се справи с пробив на Александър Цветков, а притеклия се на помощ Нуно Рейш в опита си да изчисти топката, я изрита право в халфа на старозагорци. Тя отскочи към дъгата на наказателното поле, а оттам Карлос Охене стреля от воле, като не остави никакви шансове на Николай Михайлов.

Полученият гол стресна футболистите в синьо и отново заваляха положение пред вратата на Берое. Костов, Райнов и Мариани обаче продължаваха да не успяват да отбележат. В 72-ата минута пред Берое се открие шанс да поведе, но Михайлов прояви страхотен рефлекс след изстрел на Матеус Леони. 

Седем минути по-късно обаче синият страж трябваше да извади отново топката от мрежата. Охене овладя топката и подаде към Мартин Камбуров, а той намери Педро Еуженио. Последният нахлу между Райнов и Миланов и стреля изключително точно в долния десен ъгъл на Михайлов.

До края играчите на Левски се опитаха да стигнат до равенството, но старозагорци се защитаваха добре и не позволиха проблеми пред Перниш

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови