Берое победи Левски, Мартин Камбуров отновo наказа "сините"

OFFNews 24 май 2019 в 19:18 2429 0

Левски допусна загуба в Стара Загора от местния Берое с 1:3 в двубой от последния кръг на плейофите в Първа лига, игран на стадион "Берое".

Напук на незначителността на срещата, футболистите на треньора Александър Томаш излязоха мотивирани и заслужено се поздравиха с успеха. Точни за домакините бяха Рубен Бригидо (28') и Мартин Камбуров (51', 90'). Ветеранът вече има 17 попадения срещу "сините". Нито един друг футболист в историята няма толкова голове във вратата на 26-кратните шампиони. 

Треньорът на "сините" Георги Тодоров пък даде шанс за изява на голяма част от младите футболисти, които обаче не успяха да се противопоставят на домакините. Все пак столичани стигнаха до почетно попадение, което бе дело на Валери Божинов (71'), който се разписа от дузпа.

Така Берое триумфира за трети пореден път тази година срещу Левски и приключва сезона с вдигната глава и надежди за нови успехи през следващата кампания. Сега пред "сините" предстои пореден бараж, този път срещу Етър за мястото, даващо право на участие в Лига Европа.

По-късно тази вечер ЦСКА ще се изправи срещу Ботев Пловдив, а Лудогорец приема Черно море. Резултатите от двата мача ще решат новия шампион на Първа лига, като "червените" трябва да се надяват на равен или загуба на разградчани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови