Берое загуби от Черно море и се отдалечи от Левски

OFFNews 04 декември 2018 в 17:03 1696 0

Снимка beroe.bg

Берое записа втора поредна загуба, след като отстъпи на Черно море с 0:1 в двубой от 18-ия кръг на Първа лига, игран в Стара Загора.

Домакините бяха по-активни през първото полувреме, но така и не можеха да си подадат правилно няколко пъти топката. Лежерното темпо даде възможност за гостите, които се бяха подредили добре отзад.

Така в 34-ата минута "моряците" поведоха в резултата в доста странна и нелепа ситуация. След центриране от дясно топката попадна около точката за изпълнение на дузпа.

Трима играчи скочиха заедно - двама от Черно море Пламен Димов и Мартин Минчев се удариха, а топката се върна към дъгата. От там Генев я посрещна, не особено силният му удар не беше преценен и мина през краката на вратаря Перниш.

След почивката гостите започнаха по-активно и в първите няколко минути имаха опасни пробиви към вратата на Перниш. Постепенно Илиан Илиев върна своите футболисти назад.

Това позволи на домакините да се опитат да вземат поне точка от мача, но те се отчетоха само с удар от близо на Иван Минчев, блокиран от Димов, както и с меле, в което пък вратарят Китанов изпусна топката.

Така Берое записа втора поредна загуба и трета в последните си четири мача. При това положение тимът от Стара Загора вече изостава сериозно от първата тройка.

Играчите на Александър Томаш са с 30 точки, докато третият Левски е с 37 и мач по-малко. Ако Ботев Пловдив победи днес градския съперник Локомотив, дори ще задмине Берое от четвъртата позиция. Черно море пък записа втори пореден успех и за момента е на шесто място с 27 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови