Без победител в дербито на Англия между Манчестър Юнайтед и Ливърпул

OFFNews 24 февруари 2019 в 19:26 1396 0

Голямото дерби на Англия между Манчестър Юнайтед и Ливърпул завърши без голове. Двата тима изиграха един от най-скучните мачове в историята на съперничеството си. Със спечелената точка "мърсисайдци" вече заемат лидерската позиция в шампионата, докато "червените дяволи" вече изостава с 1 от четвъртото място, бивайки изместени от Арсенал, които спечелиха в домакинството си на Саутхямптън.

Още от самото начало домакините оставиха инициативата на Ливърпул, но до опасни ситуации почти не се стигаше. В 15-та минута Матип се справи с няколко футболисти на Юнайтед, след което бе съборен от Ерера на границата на наказателното поле. Салах се зае с изпълнението, но прати топката високо над вратата.

Следващите минути представляваха истинско главоболие за мениджъра на Манчестър Оле Гунар Солскяер. Първо се контузи Ерера, който бе заменен от Перейра. Рашфорд също видимо изпитваше болка, а Мата също сигнализира на треньора, че не може да продължи. На негово място влезе Лингард, който тъкмо се бе възстановил от контузия.

В тези минути футбол почти не се игра, а контузиите застигнаха и отбора на гостите. Стъридж влезе на мястото на Фирмино, а домакините започнаха да осъществяват контрол върху случващото се на терена. Удар на Погба бе блокиран от Ван Дайк, а малко след това Лукаку изведе по страхотен начин Джеси Лингард сам срещу Алисон. Бразилският вратар запази хладнокръвие и се намеси по брилянтен начин. Секунди след това Лингард легна на тревата и стана ясно, че Солскяер ще трябва да направи трета смяна преди почивката и няма да има жокери за второто полувреме. Алексис Санчес замени Лингард, а Рашфорд все още изпитваше болка.

През второто полувреме домакините бяха отбора, който стоеше по-добре на терена, но не успяваше да застраши Алисон. В двата отбора грешките преобладаваха, а Ливърпул не знаеше как да се възползва от проблемите на Юнайтед. Клоп опита да промени нещо в играта на отбора си и вкара Шакири за сметка на Хендерсън. Салах също се изгуби и отстъпи мястото си на Дивок Ориги, но и това не доведе до положителен резултат. "Червените дяволи" все пак стигнаха до попадение, след като Жоел Матип изпрати топката в собствената си врата, но голът бе отменен заради засада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови