Без вратари извън ЕС у нас от догодина

OFFNEWS 02 октомври 2019 в 01:42 1371 0

Изпълкомът на БФС прие на днешното си заседание забрана, която влиза в сила от сезон 2020/2021. Според нея родните тимове вече няма да имат право да пускат вратари, които са с паспорти от държави извън Европейския съюз.

Най-засегнат от новото правило ще бъде Левски, чийто титулярен страж Милан Миятович е черногорец, а резерва е Николай Михайлов, син на президента на БФС Борислав Михайлов. Аржентинецът Хорхе Броун от Лудогорец също няма европейски паспорт, но той е трети страж на разградчани и почти сигурно ще бъде освободен през идното лято, когато договорът му изтича.

Също така беше решено всички кандидати за лиценз ще трябва да публикуват на клубната си интернет страница финансовата информация, която предоставят на Лицензионната комисия към 31 март на съответната година.

В допълнение бе прието предложението да се опрости процедурата по издаване на лиценз за Втора професионална лига (ВПЛ), като се признае, че лиценз за участие в Първа професионална лига е валиден за участието и във ВПЛ, без представяне на допълнителна молба или документи.

"Ръководните фактори в българския футбол също така приеха предложението за налагане на глоби и наказания на четвъртите съдии, съдийските наблюдатели и делегатите на двубои от вътрешното първенство при неспазване или незадоволително изпълнение на служебните им задължения, както и предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година", обявиха от БФС чрез официалния си сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови