Бистришките “тигри” измъчиха Лудогорец

OFFNEWS 29 юли 2019 в 23:20 3034 0

Снимка ludogorets.com

Витоша (Бистрица) държа под напрежение шампиона Лудогорец почти цял мач в Разград, но рухна в последните 10 минути на двубоя от третия кръг на efbet Лига.

“Тигрите” загубиха с 0:2, но оставиха добри впечатления с играта си, а вратарят Николай Георгиев отчая скъпите звезди на Лудогорец. Така отборът на треньора Енгибар Енгибаров остава единствен без спечелена точка дотук, докато Лудогорец е с пълен и води в класирането.

Разградчани като цяло имаха игрово преимущество през целия мач, като гостите се защитаваха добре. В крайна сметка обаче едва в 79-ата минута Лудогорец успя да материализира своето превзъходство. Вратарят Георгиев опита да излезе напред, за да пресече центриране към Димо Бакалова.

Двамата се сблъскаха и паднаха, а полякът Якуб Шверчок пое топката, преодоля един бранител и я прати със силен шут под гредата за 1:0. Бистричани тръгнаха напред да търсят изравинтелно попадение, но получиха второ в мрежата си.

В последната 90-а минута холандецът Джоди Лукоки беше записан сред голмайсторите, сред като рикоширала в крака му топка влезе във вратата на Витоша след изстрел на Шверчок.

За Лудогорец двубоят беше генерална репетиция за реванша от втория квалификационен кръг в Лига Европа срещу исландския Валур в четвъртък.

"Първото полувреме го изиграхме погрешно. Бяха се затворили, а ние играехме през центъра, забравихме фланга. Там ни е силата и имаме скоростни футболисти. Второто полувреме имаше коренна промяна, използвахме скоростта и беше въпрос на време да се отбележи гол, да се отвори и Витоша.

Имаше острота на фланга, които не използвахме рационално. Футболистите ни бяха напрегнати, защото очакваха по-лесен мач. Започнаха лежерно, не се получаваха нещата и се затрудниха. Имаше и притеснение да не стане фаул", коментира треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев след срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови