Бивш клуб на Херо фалира и напусна първенството на Казахстан

OFFNews 31 май 2020 в 13:26 2292 0

Бившият отбор на българския треньор Димитър Димитров - Херо - казахстанския Иртиш Павлодар обяви фалит и се отказва от участие в казахстанското първенство.

Специалистът работи в два периода в клуба. Той бе начело на тима от 2015 до 2017 година, а след това през сезон 2018/19 отново пое Иртиш. В момента специалистът е начело на Берое, след като беше освободен от Иртиш и се завърна в България. Той има и финансови претенции към казахстанците, като заедно с хората от щаба си претендира за 1,2 милиона евро.

"Общото събрание на попечителския съвет на Иртиш взе решение да се откаже от участие в шампионата заради невъзможност клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения. Клубът ще бъде изключен от състава на участниците, а резултатите му досега - анулирани", се казва в съобщение на официалния сайт на казахстанската федерация по футбол.

"Просто е ужасно. Как все още може да се коментират подобни новини? Това е срам за Павлодар и целия казахстански футбол. Иртиш е много титулуван отбор, който има хиляди фенове, които страдат и се радват с него. Не мога да повярвам, че това се е случило. Това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които не мислеха за отбора, а поставяха собствените си интереси над всичко останало", заяви Херо пред sports.kz. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови