Бивш президент на Реал Мадрид почина от коронавируса

OFFNews 21 март 2020 в 23:29 5618 0

Бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс е починал тази вечер на 76-годишна възраст. Той беше заразен с коронавирус и в последните часове състоянието му се е влошило.

Санс беше хоспитализиран на 17 март, но въпреки усилията на лекарите, е издъхнал. Покрай коронавируса той разви и бъбречна недостатъчност, което допълнително влоши състоянието му.

Новината за смъртта му сподели неговият син Лоренсо Санс младши, който по-рано днес предупреди, че състоянието на баща му е тежко и почти няма шансове да оцелее.

"Баща ми почина. Той не заслужаваше да си отиде по този начин. Той беше един от най-добрите, смели и целеустремени хора, които съм срещал в живота си. Семейството и Реал Мадрид бяха неговата страст. Майка ми, аз и роднините се наслаждавахме на всеки момент с него. Лека му пръст", написа синът му в Туитър.

Лоренсо Санс беше директор в в Реал Мадрид между 1985 и 1995 г., а след това в продължение на пет години заемаше президентския пост.

Под негово ръководство "лос бланкос" на два пъти спечелиха Шампионската лига - през 1998 и 2000 г., слагайки край на пауза от 32 години без триумф в турнира. Клубът обаче продължи да изпитва финансови трудности и Санс беше заменен от Флорентино Перес.

През 2006 година Санс придоби акциите на Малага, а през 2010-а продаде клуба на инвеститори от Катар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови