Бивш шеф на академията на Ювентус идва на семинар в София

OFFNews 14 март 2019 в 17:40 1422 0

Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус и настоящ шеф на детско-юношеската школа на Пескара – Джузепе Джерия, ще бъде вторият официален гост-лектор по време на първия семинар „SportX”, който ще се проведе на 8 май в София.
Организатор на събитието, което ще бъде на тема „Съвременни изисквания към младите футболисти“, е Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, а домакин – „Витоша Парк Хотел“.

Джерия има солиден опит зад гърба си, като освен че е начело на школата на „делфините“ в последните близо три години, откъдето не много отдавна път към големия футбол си проправи звездата на ПСЖ Марко Верати, от 2016-та е и доцент и преподавател в Треньорската школа на Италианската футболна федерация в Коверчано.

Преди да оглави академията на Пескара, Джузепе Джерия е бил по две години начело на школите на Бари (2011-2013) и гранда Ювентус (2013-2015). Доцентът ще сподели богатия си опит с българската аудитория, като ще разкрие повече детайли за работата с таланти и изискванията към тях. Специалистът ще говори и за начина на управление на футболните академии в Италия.

Миналата седмица официално бе обявен първият гост-лектор – ръководителят в Академията на Астън Вила Пол Бракуел.

Организаторите на семинара предвиждат и други гости, които да засегнат от различен ъгъл най-наболялата в последните години тема у нас – работата с млади футболисти и тяхното развитие, като допринесат за набавянето на още по-богата и ценна информация за родната аудитория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови