Бивши играчи Реал Мадрид в центъра на скандал с уредени мачове в Испания

OFFNews 28 май 2019 в 16:10 2080 0

Бившите футболисти на Реал Мадрид Раул Браво и Борха Фернандес са сред задържаните в днешната акция на испанската полиция за разбиване на групировка за уреждане на резултати от футболни мачове.

38-годишният Браво игра на “Сантяго Бернабеу” между 2001 и 2007-ма година, като има общо 133 мача за Кралския клуб, докато дефанзивният халф Фернандес е юноша на Реал и е изиграл 38 мача за тима, но изгради име най-вече с тима на Валядолид.

Сред арестуваните са още Саму Сайц, който е собственост на английския Лийдс, но игра под наем в Хетафе през последния сезон, защитникът на Депортиво Ла Коруня Иниго Лопес, бившият нападател на Осасуна, Сарагоса и Леванте Карлос Аранда, президентът на Уеска Агустин Ласаоса и докторът на тима, който завърши на 19-то място в Ла Лига през изминалия сезон, Галиндо Лануса.

От ръководството на Ла Лига потвърдиха за провеждането на акцията.

“Действията на полицията са следствие на сигнал от страна на Ла Лига към компетентните органи относно съмнения за уговаряне на мачове от май 2018-та година. Ла Лига е изключително активна в борбата с уреждането на мачове. За нас е важно да имаме честно първенство”, заявиха от Ла Лига, цитирани от БГНЕС.

По-рано днес от полицията в Испания потвърдиха, че рано тази сутрин са провели акция за разбиването на престъпна организация, занимаваща се с уреждането на резултати от мачове, пране на пари и подкупи. От полицията заявиха, че сред задържания има футболисти от първите две нива на испанския футбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови