Бившият главен скаут на Лудогорец се разминал с Левски

OFFNews 08 април 2019 в 08:46 1541 0

Бившият главен скаут на Лудогорец Методи Томанов е отказал да поеме същата длъжност в Левски, информира "Тема Спорт". Той получи покана да се присъедини към клуба от новата власт на "Герена" още през зимата. В крайна сметка обаче до преминаването му при "сините" така и не се стигна.

Специалистът е свободен, след като през октомври се раздели изненадващо с разградчани. Именно той е човекът, който постави шампионските основи в Лудогорец, като провеждаше доста умна трансферна политика. Без съмнение най-големият му удар бе привличането на Марселиньо. Бразилският плеймейкър бе първото попълнение на разградчани след влизането им в елита през лятото на 2011 година.

На "Герена" планираха създаването на селекционен съвет, изграден от български специалисти.Този вариант не бе осъществен и се наложи клубът да се обърне към хора от чужбина. "Сините" подписаха контракт с мениджърската агенция на Джовани Бекали Becali Management and Consulting. Именно известният румънски импресарио предложи на Левски Богдан Патрашку за главен скаут.

Бившият футболист на Литекс обяви, че целта му е да доведе на "Герена" перспективни млади футболисти, които след време да бъдат продадени на добра печалба. Той също така посочи, че клубът няма да харчи с широки пръсти, а ще въведе таван на заплатите, който ще бъде в размер на 15 хил. евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови