Бившият треньор на Ботев със скандални твърдения

Димитър Андреев 26 октомври 2019 в 09:00 1447 0

Бившият треньор на Ботев Желко Петрович направи скандални разкрития за престоя си в Коматево.

"Жалко е за клуб като Ботев да се случва историята с детектора на лъжата. Това е жалко за клуба, за футболистите... Как да доведеш добри играчи, когато те прочитат за тази история с детектора?! Ботев е красив клуб, с отлична база, но да работиш професионално в България е много трудно", сподели черногорецът пред "Тема Спорт".

"Собственикът съм го виждал два пъти. Само ми казаха, че иска да си подам оставката. Такова нещо можеш да искаш от някое куче. Треньорът в България е третиран като куче. И футболистите също. Треньорът няма право да каже нищо и не смее да каже нищо. И накрая - „Ето ти две заплати, чао, да идва другият”. Тук да си треньор е малко самоубийствена работа, защото знаеш, че нещата ще свършат зле. В Холандия винаги можеш да се разбереш с ръководството.

Но тук, в България, ти дават една-две заплати и толкова. Тук направо те малтретират. Аз не съм български треньор. Аз дойдох от Холандия, но попаднах на една трагедия. Клубовете трябва да схванат, че треньорът е най-важният човек. Той може да направи всичко или да опропасти всичко. Проблемът е, че съветниците на Самуилов не знаят какво има в топката - вятър или пясък.

Не става така. Искахме да сме супер отбор, да играем силен футбол пред много публика на стадиона. Но... Окей, разбирам - 9 точки са малко. Но собственикът никога не идваше на стадиона или на мачовете. Не можеш да дискутираш какво искаш да се промени. В България е много трудно да промениш нещо за два-три месеца. Но можем да вземем пример с Локо Пловдив - допреди година феновете искаха треньорът да напусне, даже се бунтуваха срещу собственика.

Но Крушарски каза: „Клубът си е мой. Ако искате, елате да давате пари и да взимате решения”. Той гласува доверие на треньора и видяхте какво направи и какво продължава да прави. Това е нормалният път, трябва да има доверие", казва още Петрович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови