Благо Георгиев: Заради шепа простаци ни се смее цял свят

OFFNews 16 октомври 2019 в 09:36 6389 2

Бившият национал Благой Георгиев коментира расисткия скандал на националния стадион "Васил Левски" по време на евроквалификацията срещу Англия. Двубоят беше прекъсван на два пъти заради обидни скандирания от малка част от публиката, а инцидентите бяха широко отразени в цял свят и хвърлиха петно върху България.

"Заради една шепа простаци ни се смее цял свят. Това наистина бяха шепа хора, пълна простащина. Проблемът с расизма го има навсякъде. Нормално е да ни сочат с пръст, но е прекалено да ни слагат под общ знаменател като расисти, защото това не е така.

Смятам също, че случилото се малко се преекспонира, тъй като ако насреща стоеше не България, а Испания или Италия, едва ли мачът щеше да бъде прекъсван. Мои приятели на стадиона ми казаха, че на трибуните почти нищо не се е чуло. Но белята е сторена", коментира Благо пред bTV. Той се спря и на играта на нашите, които загубиха с 0:6.

"Жал ми беше, честно казано. Освен, че излязохме като обречени, след първия гол всичко рухна. Нямаше искрица у нашите, затова ми стана болно. Да, те са по-добре, но можеха да се опитат да се сборят", каза още Георгиев.

След мача беше поискана оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, който в крайна сметка я подаде след натиск от изпълнителната власт.

"Нормално е да се иска оставка на ръководителя на една организация, когато нещата не вървят. Има много виновни. БФС в крайна сметка само създава условия за националите, а защо футболистите, които са викани са такива, вина носят клубовете. Не се работи правилно в ДЮШ, не може треньорите, които работят с децата да взимат едни мизерни заплати и всичко да се изчерпва с хвърляне на една топка и каквото стане.

Борислав Михайлов е направил много за футбола ни, не само като играч, а и като шеф. Дори само базата в Бояна да остане след него, пак е много", каза още популярния с прозвището Благо Джизъса футболист, който напоследък се замисля за подновяване на кариерата си.

"Имам предложения от български клубове и се колебая дали да не се върна. Тренирам всеки ден, поддържам форма, но все още няма нищо конкретно и сигурно", завърши Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови