Бойко Борисов обсъжда бъдещето на Левски с феновете

OFFNews 24 януари 2020 в 07:37 3073 4

Министър-председателят Бойко Борисов се среща днес с представители на четири фенски организации на Левски. 

Очаква се на въпросната среща да присъства и спортният министър Красен Кралев. Припомняме, че срещата бе поискана от "сините" фенове след първото им виждане с Васил Божков, което бе в неделя.

Поводът е предложението на НФСБ за промени в Закона за хазарта, според които само държавният "Български спортен тотализатор" да може да организира лотарийни игри.

Това означава закриване на частните "Национална лотария" и "Лотария България", контролирани от Васил Божков, който е основен спонсор на Левски.

Финансирането на "сините" може да бъде прекратено, ако бъдат приети промените в Закона за хазарта. Самият Божков в сряда обяви официално, че няма да има финансовата възможност да издържа клуба, ако това се случи.

Целта на срещата с Борисов е той да даде информация пред "синята" общност, ако бъдат приети промените, какви са плановете на държавата относно Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

4

Georgi Atanasoff

01.03 2020 в 22:57

Сините очакват финансиране от рестарта на Държавната лотария.

4109

3

Дедовия

24.01 2020 в 14:06

Тоя вече ежедневно си прави гаргара с нашата простотия - държавата отиде в блатото, той решава съдбините на некъв отбор!!?

20696

2

Новак

24.01 2020 в 08:22

А защо правителството какво е бъдещето на “Левски”? Не знаех, че вече и футболът е национализиран. България в момента прилича повече на африканска диктатура отколкото на европейска държава. Т.е очаква се капо ди тути капи да заповяда на законодателя да не приема закон защото на някой нещо не му отърва. Друг е въпросът, че въпросният закон е по-малоумен и от министъра.
След това се чудим защо България е превърната в бунището на Европа.