Бойко от Брюксел: БФС да си държи Боби още 100 години

OFFNews
17 октомври 2019 в 17:58 | 1536 |0

Премиерът на България Бойко Борисов направи нов коментар за поисканата от него оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

Босът на централата я депозира във вторник. В петък предстои Изпълком, на който трябва да бъде гласувана.

"БФС може да си държи за президент Борислав Михайлов още 100 години, но правителството няма да работи с него. Ние взехме адекватно решение: правителството не иска вече да има нищо общо с този футболен съюз. Полицията си арестува тези, които са провокаторите, прилага си закона, повдигат им се обвинения.

Оттам нататък спортно-техническите качества си има кой да ги обсъжда. Като гледам дебатите по телевизията в който и град да е, там искат стадион. И на кого да го дадеш този стадион, когато го построиш? Това казах - от нашето правителство толкова. Ако се променят, тогава можем пак да разговаряме.

Колко пъти говорехме за детско-юношески спорт, за това с какво можем да помогнем? Ако искат да му взимат оставката, ако искат - да не му я взимат. Но с него ние няма да работим. Ако искат да си го държат още 100 години. Той е там много много преди аз да съм премиер", заяви Борисов пред медиите в Брюксел.

Премиерът говори и по темата с расисткия скандал от европейската квалификация срещу Англия и отношението на английските медии.

"Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те? Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят".

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !