Босът на Ботев (Пловдив) отхвърлил оставката на нежелан от феновете шеф

OFFNEWS 08 октомври 2019 в 08:46 1305 0

Драматичните събития в Ботев Пловдив явно ще продължат с пълна сила. След загубата във Враца оставката на Адалберт Зафиров не е била единствената, информира вестник "Меридиан Мач". Такава е депозирал и изпълнителният директор Иван Йотков, който също беше в основата на избора на треньора Желко Петрович след раздялата с Николай Киров - Белия.

Собственикът Георги Самуилов обаче е бил категоричен, че няма намерение да се разделя с финансиста и иска от него сериозна работа, за да могат "канарчетата" да си стъпят на краката и да преодолеят сериозната криза, в която са изпаднали.

Йотков бе призован от някои от най-крайните фенове да се оттегли от управлението, но в момента без него крубът ще стане неуправляем. Това решение не се приема добре от ултрасите на "жълто-черните" и се очаква те да протестират по време на следващите мачове. Има заплахи, че те ще провокират с действията си финансови санкции от страна на БФС.

В неделя на Йотков е било "обяснено", че остане ли, то Пловдив ще осъмне с разлепени стикери срещу него. Претенциите към него са, че е позволил напускането на основни футболисти и избора на треньор, който не се справя. В момента Ботев има 9 точки и единствено Витоша Бистрица има по-лош баланс в класирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови