Босът на Локо Пд: Правим планове без кръчмар, всеки иска да намаже от ситуацията с коронавируса

OFFNews
20 март 2020 в 11:33 | 556 |0

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски коментира повечето актуални теми около футбола и епидемията от коронавирус в света.

“Аз съм добре, но скучая. Спазвам правилата на играта. Моята работа и по телефона става да си я върша. Но знаете – друго е ръка да пипне и да усети нещата. Такова е положението и трябва да се съобразяваме. Вчера Карагерен ми се обади да ме пита жив и здрав ли съм… Питат! И аз ги питам. Правим някакви планове без кръчмар и когато се подобрат нещата, сме готови да действаме. Раздали сме им индивидуални програми и поне да тичат в парка да поддържат добра физическа форма”, коментира Христо Крушарски в интервю за сайта Букмейкър Рейтинги.

На въпрос, какво ще се случва с футбола у нас от тук нататък, шефът на “смърфовете” коментира: “Моето мнение е едно – да ни съберат и да кажат какво правим. Точно и ясно. Да кажат, ако това продължи до април – правим това. Ако е до май – следваме друг сценарий. За да няма този рекъл това, пък Христо Крушарски предложил онова, а третият не се съгласил. Да се съберем, ако трябва да си ударим по един шамар и да решаваме заедно.

Всеки иска нещо да намаже покрай тази работа. Вместо да се обединим и да решим заедно пак продължаваме да си говорим индивидуално. удогорец вече е шампион, няма какво да говорим. Остава въпросът кой ще играе в Лига Европа. Претенденти са Левски ЦСКА и ние. И евентуално Славия. Но това е заварено положение. И затова казвам, че при такава ситуация някой трябва да отреже баницата и да каже - така ще стане. Ако трябва да бъда честен, за мен турнирът за Купата е десет пъти по-интересен.”

Крушарски взе отношение и по въпроса, който зададе Павел Колев – трябва ли да се плаща на футболистите, които в момента не тренират и играят: “Аз си плащам заплатите и си изпълнявам договорите. Какво означава, че не играят и не тренират?! Работникът като не ходи на работа, за да го задържиш какво трябва да направиш? После като се върне на работа, а той е напуснал, ще вземеш някой от улицата.

За мен предложението на нашия треньор Бруно Акрапович беше най-правилно и го подкрепям. Ако искаме да направим нещо заедно, всички клубове да намалят заплатите си в следващите 2 месеца, за да може да се издържи. Ако не плащаш на футболистите, си тръгват поради причината, че не си им платил. 20% намаление от заплатите за моя клуб, например, са нищо пари. Но за други клубове са много пари.”

Босът на Локомотив Пловдив взе отношение и по темата с искането на ЦСКА, БФС да помогне на клубовете: “В този момент да искаш пари… някак си не върви. По-добре да дадат пари за лекарства, предпазни средства. По-добре полицаите, лекарите и тези, които са на първа линия, да взимат двойно и тройно повече, но те ни спасяват в момента. За мен всеки трябва да си прави сам сметката. Най-добрият вариант е, ако някой бизнес има проблем, да помоли държавата да му отпусне един вид безлихвен кредит. Най-малкото ще се спести от лихвите.”

“Всичко е въпрос на регулиране на собствения компютър. Човек, ако си настрои психиката и не мисли за глупостите, които са около него, ще мине по-леко. Аз винаги съм употребявал една стара поговорка - ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш. Според мен обаче скоро няма да има футбол.

Чува се, че пикът ще дойде след 1-2 месеца. Ние сме почти във военно положение и най-важното е да запазим здравето на хората. И да има кой да бачка, защото ако няма, няма кой да плаща, няма кой да гледа футбол и кой да дава заплатите на футболистите. Сега ще видим колко ни струва нацията и с какво може да помогне футболът”, каза още Христо Крушарски.

Няма коментари към тази новина !