Босът на УЕФА: Мислите ли, че на тези идиоти в България им пукаше за мача

OFFNews 04 декември 2019 в 14:23 3698 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин се изказа много остро по повод расистките обиди от страна на феновете по време на скандалната евроквалификация между България и Англия на стадион "Васил Левски".

През първото полувреме част от публиката даде основания на рефера Иван Бебек на два пъти да спира играта, докато ситуацията бъде овладяна. Малко преди почивката камерите показаха как компактна група фенове в черно напуска стадиона и след паузата нямаше повече подобни проблеми.

Скандалът от месец октомври обиколи всички световни медии и продължава да е сред водещите теми, когато става въпрос за расизъм.

"Мислите ли, че на тези идиоти в България им пукаше за мача? Те напуснаха стадиона след десет минути. Мислите ли, че на феновете в Хърватия, които нарисуваха свастика на терена, им пука за футбола? Не.

Те са точно като нацистката партия от 30-те години на миналия век. И ако ние кажем, че не можем да направим нищо повече, то тогава трябва да спрем да правим каквото и да е.

Все още смятам, че 99% от феновете не са расисти. Но има идиоти, които провалят всичко. Интересуват се само от тяхната идиотска идеология.

Вниманието е всичко, което искат. Не им пука, дори играчите да напускат терена. Даже им харесва. Така страдат само истинските привърженици", каза Чеферин пред "Mirror".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!