Ботев Пловдив оцеля на "Армията" и стигна до финал за Купата на България

OFFNews 24 април 2019 в 20:59 2424 0

Пловдивските Ботев и Локомотив ще играят на финала за Купата на България. Това стана факт, след като "канарите" измъкнаха равенство 3:3 срещу ЦСКА в емоционален мач на "Българска армия" и с общ резултат 6:5 продължават напред в битката за трофея срещу градския си съперник, който елиминира Септември в другия полуфинал.

След загубата с 2:3 в Пловдив, ЦСКА се нуждаеше от победа у дома в реванша, за да продължи напред. Червените стартираха уверено мача, но индивидуална грешка обърка напълно игровите планове на треньора Любослав Пенев.

В 21-ата минута Ботев откри резултата чрез Тодор Неделев, който се възползва от грешка на вратаря на ЦСКА Витаутас Черниаускас, който изчисти небрежно една върната към него топка.

Тя попадна у Неделев, който с техничен удар успя да го прехвърли и направи резултата 1:0. Пет минути по-късно Лъчезар Балтанов удвои аванса на пловдивчани, след като завърши една добра атака. До края на полувремето червените успяха на два пъти да затруднят стража на гостите Даниел Кайзер, но не стигнаха до гол и така развръзката остана за след почивката. ЦСКА върна бързо едно попадение в началото на второто полувреме чрез Али Соу.

Малко по-късно Ботев остана с човек по-малко след втори жълт картон на Филип Филипов, който фаулира Рафаел Енрике. Около четвърт час преди края червените стигнаха до изравнителен гол чрез Евандро, който завърши хубава атака със страхотен удар от малък ъгъл на границата на вратарското поле.

Вратарят на Ботев Даниел Кайзер направи две страхотни спасявания при последвалата обсада на вратата му. В 85-ата минута ЦСКА стигна до дузпа, реализирана от Али Соу и така пълният обрат стана факт. В разправията дали има дузпа или не, Антонио Вутов си изпроси изгонване и остави тима си с 9 души на терена.

Само две минути по-късно обаче пловдивчани стигнаха до трето попадение чрез Кристиян Димитров, който върна равенството след центриране от корнер на Тодор Неделев. Резултатът се запази до края и така Ботев ликува с крайния успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови