Ботев приземи Локомотив в дербито на Пловдив

OFFNews 09 август 2020 в 20:47 2436 0

Отборът на Ботев Пловдив приземи летящите нависоко съграждани от Локомотив, след като спечели с 2:0 градското дерби на старта на Първа лига. "Канарите" започнаха много ентусиазирано срещата в Коматево и стигнаха до откриване на резултата още в деветата минута.

Тогава звездата на Ботев Тодор Неделев получи топката отляво и с удар по диагонала с левия крак матира стража Мартин Луков. В 33-ата минута Антонио Вутов отправи удар по посока вратата на гостите, но той беше неточен. Капитанът на Локомотив Димитър Илиев пробва да изненада Янко Георгиев в ответната атака, но топката бе блокирана. Така резултатът се запази до почивката.

След паузата Ботев стигна до втори гол. Луков отрази първо удар на Атанас Илиев, като прати топката в корнер. Тодор Неделев центрира, а нападателят с глава прати топката отново в мрежата за 2:0.

Локомотив се опита да промени съдбата си, но стигна само до едно по-сериозно положение пет минути преди края на редовното време, когато вратарят на Ботев неуверено отрази удар от дистанция на Давид Малембана, но "смърфовете" не успяха да се възползват.

Така Локомотив, който спечели Суперкупата на България срещу Лудогорец, стартира сезона със загуба, а Ботев си вдигна сериозно самочувствието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови