Божидар Чорбаджийски вече е футболист на румънския Стяуа

OFFNews 20 август 2019 в 18:49 1814 0

Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски премина в румънския гранд ФКСБ (екс-Стяуа), съобщи официалният сайт на клуба от Борисовата градина.

"Той ще играе в тима от Букурещ със статут на преотстъпен до Нова година, след което клубът има опция да откупи състезателните му права. Финансовите параметри остават тайна между ЦСКА и ФКСБ. Бранителят премина днес медицински прегледи и подписа личния си контракт.

Чорбаджийски е част от ЦСКА от 9-годишна възраст, а дебют за първия отбор направи на 25 май 2013 година срещу Локомотив (София). Той спечели Купата на България с тима ни през 2016 година. До момента централният защитник изигра близо 150 мача за представителния ни тим, като в голяма част от тях беше капитан на ЦСКА. Бранителят е отбелязал 9 гола с червения екип", пишат още от ЦСКА.

ЦСКА ще получи 50 хиляди евро за наема до Нова година, разкрива digisport.ro.

В договора има опция за откупуване, която е на стойност 450 хиляди евро, ако румънците искат да се възползват от играча и след края на наема.

Digisport.ro. съобщава още, че ФКСБ се опитва да се раздели с петима играчи от сегашния си състав и Чорбаджийски ще заеме мястото на един от тях - Андрей Марк. Останалите са Калудиу Белу, Лукаш Гикиевич, Диого Саломао и Александру Стан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!