Божинов пред ФИФА: Ще сменя още 5 отбора и ще приключа с футбола

OFFNews 16 януари 2019 в 13:24 1796 0

Суперзвездата на българския футбол Валери Божинов даде интервю пред ФИФА. От организацията изпратиха специално екип във Враца, който говори с футболиста на Ботев.

Божигол говори за досегашната си кариера и защо е приел офертата на северозападния отбор. Нападателят сподели и че към настоящия момент е играл за 15 отбора. Плановете му са да смени още 5 клуба, след което да приключи с футбола.

"Навсякъде, където съм играл, съм го правил с голяма любов към футбола. Има две причини, заради които избрах Ботев Враца. Първото нещо, е, че вторият ми баща е треньор тук. Второ, защото Ботев има дълга история и е ценен и уважаван клуб в България. За мен е важно, когато играя, да се чувствам щастлив и да се наслаждавам на играта. Тук това го има.

Италия е втората държава, в която израснах. Италия ми подаде ръка, направи ме да бъда Валери Божинов. В Англия имах трудни моменти, получих две контузии, но не гледам само негативните неща. Видях как от нищо стана нещо. За отрицателно време Манчестър Сити стана голям клуб.

Сменил съм доста държави и доста отбори. Това ме прави по-мъдър, по-силен. Научавам езика и историята на държавите.

Във всеки един отбор, в който съм бил, съм научил историята на клуба и града. Поставил съм си за цел да направя 20 отбора. Тогава ще прекратя кариерата си. В момента са 15-16. Това е в кръга на шегата, разбира се. Но се надявам, че ще играя и в други отбори, ще видя още места.

Щастлив съм в Ботев Враца, чувствам се добре. Важното е да изпитваш любовта и уважението на всички в клуба, да знаеш, че хората те обичат. Така се чувствам тук", каза Божинов.

Нападателят, преминал през "Парма", "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър Сети", "Спортинг" Лисабон, "Партизан" Белград и още куп други тимове, носи зелената фланелка през настоящия сезон и вече има 7 гола в 11 мача в Първа лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови