Божинов вижда в Лозана шанс да се завърне в големия футбол

OFFNews 29 юли 2017 в 09:07 1526 0

Бившият национа. Валери Божинов призна, че му остава още един последен шанс да играе голям футбол. Доскорошният национален нападател на България, който миналия месец подписа с Лозана, направи това в откровено и много реалистично изказване пред швейцарския вестник “Нойе Цюрхер цайтунг”, цитирано от "24 часа".

“Харесвам Лозана - и града, и клуба. Искам обаче отново да играя в голямо европейско първенство. Можех да отида в Русия или Турция и там да изкарвам повече пари. Аз обаче вярвам, че за мен Лозана в момента е правилното място. Това е последният ми шанс”, изповядва се Божинов.

За 31-годишния нападател е ясно, че с добро представяне в центъра на Европа може да привлече вниманието на някой отбор от силните шампионати на Стария континент - тези на Испания, Германия, Англия, Италия, Франция, Португалия или Холандия.

Божинов започна годината в китайския втородивизионен Мейджоу Хака. Въпреки високата заплата, той предпочете бързо да се завърне в Европа. Трансфер в лигите на Турция или Русия обаче нямаше как да му даде шанс да отиде в голямо първенство.

В елита на Италия българинът игра за Лече, Фиорентина и Парма. В Англия бе в Манчестър Сити. В Португалия пък носи екипа на Спортинг (Лисабон).

“Нойе Цюрхер цайтунг” преценява, че щом футболист, който е играл в подобни отбори, е стигнал до Лозана, значи нещата не му вървят добре.

Божинов дебютира в Швейцария с равенство 3:3 срещу Санкт Гален. В срещата от първия кръг на елитната лига той рита 65 минути.

“Имам да наваксвам с формата. В момента мога да разкрия 60% от потенциала си”, казва Божинов пред изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови