Братята Найденови предлагат 8,5 милиона на Левски годишно, ако Божков се оттегли

OFFNews 12 февруари 2020 в 17:51 5680 2

Контролираната от братята Найденови Efbet предложи 8,5 милиона лева годишно на ПФК "Левски" под формата на спонсорство, но при условие, че сегашният собственик на клуба се оттегли.

Писмото, заедно с отговора на изпълнителния директор на Сините Павел Колев, беше публикувано на страницата на "Левски".

От предложението не става ясно на кого точно трябва да бъде прехвърлена собствеността на най-големия български отбор.

Efbet беше ябълката на раздора, от която започна хазартната война и последвалите действия на държавните институции срещу Васил Божков.

Двамата братя Цветомир и Боян Найденови са съдружници с Васил Божков в Еврофутбол и голяма част от казината му. Макар и не съвсем официално, те са хората, които издържат ЦСКА 1948. Доскоро Efbet беше спонсор и на Левски.

Официално акциите на ПФК "Левски" са за записани на Георги Попов, който е миноритарен съдружник в много фирми на Васил Божков, но самият Божков никога не е крил, че той е реалният собственик на Левски.

Ето пълния текст на писмото на Efbet до "Левски":

С настощето официално искаме да Ви уведомим, че EFbet е готова отново да помага и да бъде генерален спонсор на ПФК "Левски". както Ви е известно, ние правихме това с уважение и удоволствие в продължение на няколко години, преди да бъдем сменени принудително след идването на Георги Попов като собственик на клуба. Efbet е доказала, че от дълго време се опитва да помага на фурбола и на целия български спорт.

Изпращаме настоящото писмо до Вас, за да Ви уведомим, че Efbet е готов отново да бъде генерале спонсор на многоуважавания от нас и управляван от Вас ПФК "Левски" (София), който е символ на българския футбол и родния спорт.

При положение, че от Ваша страна е налице съгласие Efbet да стане отново генерален спонсор на клуба, от наша страна имаме готовност да вложим средствата в разнер на 8,5 милиона лева с ДДС на година, но в случай, че има промяна в собствеността на клуба и последният ще има нужда от нов генерален спонсор.

Желаем да Ви уведомим, че в наше лице винаги можете да намерите един коректен и професионален партньор.

Ето и отговора на изпълнителния директор Павел Колев:

Благодарим Ви за отправеното предложение и изразената готовност да подпомагате дейността на ПФК "Левски" като генерален спонсор в така създалата се ситуация и съобразно поставените от Вас условия. С предложението са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдет запознати акционерите на дружеството при свикване на Общо събрание на акционерите на клуба.

Уведомявам Ви, че предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното от Вас условие - промяна на собствеността на клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

2

Toni2019

12.02 2020 в 22:57

В желанието си сам да си създаде конкуренция чрез подставени лица, Божков допусна огромна грешка.
Интересно как никой не се сеща да попита как погнаха десетки партньори на Божков, а само тия не ги пипат при положение, че дори притежават 1/4 от Еврофутбол. И днес куп новини в медиите на Домуса Gong.bg - гигантска компания ще спасявала Левски :D

Още ново от старото това се случи. Поредна порция хляб и зрелища от Ахмед Доган.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

12.02 2020 в 18:30

При нужни 2, че и 3 милиона на масец..
Левски само три месеца ли ша играй в ЕФБАТИ футболното ни първенство?