Буфон разплака феновете на Ювентус с прощално писмо

OFFNews 19 май 2018 в 09:48 3349 0

Големият вратар Джанлуиджи Буфон просълзи феновете на "Старата госпожа" с трогателно писмо преди прощалния му мач с торинския гранд днес.

40-годишният страж обяви намеренията си да напусне Торино след края на сезона, но не каза, че спира с футбола. Спекулира се за евентуално продължаване на кариерата в Ливърпул или Пари Сен Жермен, но засега няма нищо официално. Буфон беше част от Юве в последните 17 години и си тръгва като легенда.

"6111 дни. 6111 момента на чиста страст. Радост, сълзи, поражения и победи. Благодаря на всички. Направихте така, че всеки миг с фланелката на Ювентус беше специален. Тази фланелка ми стана като втора кожа, която носих, обичах и уважавах, ценях и защитавах, без да се щадя, защото тя завинаги стана част от мен.

Пътешествието ми наближава своя край. Затварям книгата, която написахме всички заедно. Емоциите са твърде много, те ме преизпълват. Започвам нова книга в живота си, това е неизбежно. Ювентус е по-голям от всеки отделен играч и ще продължи да пише знакови страници в своята книга, която няма да има край.

ДНК-то на този клуб е уникално и несравнимо с нищо, то е потресаващо и неповторимо. Юве е моето семейство и дом. Даде ми повече, отколкото аз му дадох. Дойдох на стадиона на Ювентус с колело.

Бях много млад. Искам да си тръгна така, че да се насладя на всеки миг, да почувствам отново радостите и разочарованията. Искам да осъзная, че завинаги ще остана свързан с мястото, което наричам свой дом. Завинаги. Искам да поздравя съотборниците и приятелите, които завинаги ще останат мои братя. Завинаги ваш, Джанлуиджи Буфон", написа легендата в социалните мрежи.

В последния си мач днес от 16 часа Джиджи ще пази срещу Верона. В кариерата си в Ювентус, която стартира през 2001 година, той спечели девет титли в Италия, четири купи на страната и пет Суперкупи. Голямата му мъка е, че не успя да вдигне трофея в Шампионската лига, макар на няколко пъти да бе само на крачка от това постижение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови