Буфон се завръща в Ювентус

OFFNews 26 юни 2019 в 09:50 1293 0

Страхотна новина за феновете на Ювентус дойде от Италия. Легендата на "бианконерите" Джанлуиджи Буфон е близо до завръщане в Торино.

Двете страни са пред споразумение, разкри журналистът Фабрицио Романо. Информацията беше потвърдена и от други източници на Апенините, а известният трансферен гуру Джанлука Ди Марцио допълни, че след година Буфон ще прекрати кариерата си и ще започне треньорска дейност.

41-годишният страж се е съгласил да е резерва на Войчех Шчесни, който изнесе много силен сезон с екипа на Юве. Това почти сигурно означава, че досегашният втори вратар на "бианконерите" Матия Перин ще напусне клуба.

Ювентус няма да плаща нищо за Буфон, който след няколко дни (30 юни) ще стане свободен агент. Бившият италиански национал прекара 1 година в Пари Сен Жермен, като стана шампион на Франция. Той записа общо 25 мача за френския гранд, в които допусна 25 гола.

За Ювентус Буфон игра в продължение на 17 години, след трансфера си от Парма през 2001-а. С гранда от Торино той спечели 9 титли на Италия, 4 национални купи и 5 суперкупи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови