Бундеслигата направи зрелищно завръщане

OFFNews 16 май 2020 в 19:20 4485 0

Борусия Дортмунд не остави шансове на Шалке 04 и го победи с категоричното 4:0 пред празните трибуни на „Сигнал Идуна Парк“ в първия кръг от подновения шампионат в Бундеслигата, информира БГНЕС. Шампионатът на Германия е първи от топ 5 първенствата в Европа, който рестартира на фона на пандемията от коронавирус. Франция прекрати своето първенство, а в Англия, Италия и Испания все още водят спорове как да завършат.

Срещата се проведе при строги противоепидемични мерки, а играчите на Люсиен Фавр не оставиха съмнение в превъзходството си. „Жълто-черните“ започнаха по-добре в дербито на Рур и бяха по-активният състав, но Роман Бюрки се наложи да прави спасяване в 26-та минута. Три по-късно домакините организираха чудесна атака, при която Торган Азар намери Ерлинг Холанд и младият стрелец на Борусия наказа Маркус Шуберт за 1:0.

В края на полувремето грешка на стража на „кралскосините“ позволи на Юлиан Брандт да намери Рафаел Герейро, който с остър изстрел даде спокойствие на Фавр и компания. През втората част паднаха нови попадения във вратата на гостите. Азар ознаменува добрия си мач с гол след нова асистенция на Брандт, а Герейро оформи крайния резултат с второто си попадение в двубоя.

Така, Дортмунд се приближи на точка от лидера в таблицата Байерн Мюнхен, който утре гостува на Унион Берлин. Възпитаниците на Дейвид Вагнер пък продължават със слабото си представяне от началото на 2020, като вече над 450 минути са без вкаран гол в Бундеслигата. В следващия кръг Дортмунд гостува на Волфсбург, а Шалке приема у дома Аугсбург.

Друг от претендентите за титлата – РБ Лайпциг, стъпи накриво след равенство у дома с Фрайбург 1:1. Гостите откриха чрез Мануел Гулде в 34-та минута, но Юсуф Поулсен изравни в 77-та. В края Фрайбург можеше да се поздрави с пълния комплект точки, но системата за видеоповторение ВАР отмени попадението на Робин Кох. Така играчите на Юлиан Нагелсман остават на четири точки от Байерн с мач повече от баварския гранд.

Резултатите от останалите срещи:

Аугсбург – Волфсбург 1:2

Фортуна Дюселдорф – Падерборн 0:0

Хофенхайм – Херта 0:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови