Челси докосва титлата след класическа победа над Евертън

OFFNews 30 април 2017 в 18:02 2394 0

Челси победи Евертън с 3:0 на стадион "Гудисън Парк" в двубой от 35-ия кръг в Премиър лийг и направи много важна крачка по пътя си към титлата.

Мачът започна в много динамично темпо. Домакините можеха да поведат в резултата още във 2-та минута. Доминик Калвърт-Люин нахлу в наказателното поле на Челси и стреля, топката премина под плонжа на вратаря Тибо Куртоа и срещна десния стълб на вратата.

Въпреки няколкото добри възможности за двата отбора да отбележат, първото полувреме завърши с нулево равенство.

Челси поведе с 1:0 в 55-ата минута, благодарение на Педро Родригес, който финтира много добре Фил Ягиелка, след което изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Маартен Стекеленбург.

Гари Кейхил удвои преднината за лондончани в 79-ата минута. Защитникът се оказа най-съобразителен в наказателното поле, след неубедителна намеса на вратаря Маартен Стекеленбург при центриране от пряк свободен удар на Еден Азар.

В последните минути на мача Вилиан направи резултата касически, след като се възползва от хитър извеждащ пас на Сеск Фабрегас.

В другия мач игран по това време Манчестър Сити не успя да победи Мидълзбро и завъри наравно 2:2 на стадион "Ривърсайд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови