Челси се наложи над Малмьо, вижте всички резултати от Лига Европа

OFFNews 15 февруари 2019 в 00:10 2111 0

Снимка Facebook: Chelsea Football Club

Челси победи Малмьо с 2:1 в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа. Головете за лондончани на стадион "Сведбанк" бяха дело на Рос Баркли през първото полувреме и Оливие Жиру след почивката.

Попадението на французина бе истинска наслада за ценителите на футбола. Нападателят се разписа след техничен удар с петичка, след като преди това съотборниците му сътвориха мощна атака. Почетното попадение за домакините вкара Андерс Кристиансен малко преди края на мача.

Като цяло срещата предложи много здрав и атрактивен футбол. Малмьо започна свирепо мача, но не успя да вкара и това се оказа решаващо в крайна сметка.

В друг интересен мач тази вечер Валенсия се наложи над Селтик с 2:0 като гост. Денис Черишев откри резултата в 42-ата минута, а през втората част асистира на Рубен Собрино, който оформи крайния резултат.

Първите две опасности в мача бяха пред вратата на шотландците, но Даниел Вас ги пропусна. В 42-ата минута Макгрегър загуби топката. Парехо подаде към Собрино, а той намери Черишев, който на празна врата откри резултата.

В началото на второто полувреме "прилепите" стигнаха до втори гол. Този път Черишев и Собрино си размениха ролите, като руснакът центрира за нападателя, който засече топката в мрежата.

Малко след това Бейн спаси опасен удар на Пичини. До края на мача Селтик можеше да върне поне един гол, но Уеа и Едуар не съумяха да се разпишат.

По-рано БАТЕ Борисов пък шокира неприятно Арсенал на свой терен и постигна изненадваща победа с 1:0. Единственото попадение падна в последните секунди на първото полувреме и бе дело на Драгун, който реализира с глава от близка дистанция.

Така на практика беларусите имат предимство преди реванша между двата тима, който е след броени дни в английската столица Лондон.

Ето и всички резултати от Лига Европа тази вечер:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови