Черно море надви Арда с куп юноши и продължава битката за Лига Европа

OFFNews 07 юли 2020 в 21:42 1653 0

Черно море спечели 1/2-финалната среща за седмото място в класирането, което дава право за бараж за Лига Европа, срещу Арда с 1:0. Единствения гол в мача реализира Исмаил Иса през първата част. Така варненци ще се изправят срещу победителя от другия мач между Ботев Пд и Етър Велико Търново.

Варненци започнаха без голяма част от основните си футболисти, които след срещата с Царско село бяха диагностицирани с коронавирус. Между 16-те с положителни проби бяха също треньорът Илиан Илиев и неговия щаб.

Така двубоят бе воден от наставниците в школата Мартин Христов, Тодор Каменов и Калоян Георгиев, който е шеф на ДЮШ. Въпреки отсъствието си феновете на “моряците” не спряха да пеят името на Илиан Илиев. Подкрепа от привържениците получи и Мартин Христов, който дебютира в мъжкия футбол като старши треньор.

Победното попадение за Черно море падна в 18-ата минута. Исмаил Иса елиминира съпротивата на защитника на гостите Милен Стоев и с прецизен прехвърлящ удар прати неспасяемо топката в горния далечен ъгъл на стража на гостите Юсуф.

"Чудо?! Защо чудо? Ние не сме излязли предадени на терена, че да става чудо. Искам да поздравя старши треньора Илиан Илиев, той си треньорът и той е решил всичко как да се случва всичко на терена. Искам да поздравя и момчетата пред телевизора, които нямаха възможност да играят за победата. Факт е, че нещата се получиха, Илиан Илиев е треньор, а аз съм само един изпълнител, така че нещата, които беше замислил той се получиха.

Имахме съвсем различен замисъл, но така тръгна мачът. Успяхме да вкараме гол, видяхме, че единият ни халф още в 20-та минута беше изморен, не е тренирал. Определено никой от играчите не е тренирал, само вчера раздвижихме.

Оттам може би отборът реши да се прибере малко по-назад. Малък съм да избирам съперник, който дойде. Жордао Кардозо отпада за следващия мач, може би ще влезе някой юноша. Излизаме и играем, фактът, че стигнахме до този мач, е радостен за нас. Не излязохме предадени, излязохме да победим. Победихме и гледаме към следващия мач и фактът, че стигнахме до него е добре за нас. На всички тези неща, които се случиха.

Момчетата вероятно имат проблем и в главата от друга гледна точка. Така че да се съберат и да изиграят този мач - поздравявам ги. Ако бяхме вкарали в края на първото полувреме и положението на Денислав Ангелов през второто преди червения картон, ако бяхме вкарали едно от двете положения, според мен мачът щеше да отиде съвсем различен", коментира водилият Черно море като треньор в този двубой Мартин Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови