Черно море ще слага прът в колесницата на Лудогорец по пътя си към топ 6

OFFNews 23 февруари 2019 в 09:43 1088 0

Черно море посреща Лудогорец в двубой, който е от голямо значение в битката за място в Топ 6. "Моряците" за пореден път показаха, че са доста коварен отбор след като победиха ЦСКА на старта на пролетния дял с 2:0. Няколко дни по-късно обаче преклониха глава пред Славия в изключителен драматичен мач с пет гола и два обрата. "Варненци" нямат загуба у дома вече 5 месеца, а именно "белите" ги победиха за последно у дома. Черно море обаче има само една победа над Лудогорец - 3:1 на "Тича" през 2013 година.

Шампионът Лудогорец пък играе доста неубедително след подновяването на първенството, записвайки две равенства от два мача. Отборът от Разград определено разочарова срещу тоталния аутсайдер Верея, а след това се провалиха и срещу Ботев Пловдив. Днес тимът на Антони Здравков, към когото критиките се увеличават, гостува на Черно море. При неуспех на "Тича" преднината на седемкратния шампион може да бъде стопена, а това ще разклати сериозно стола на Здравков.

Треньорът на Черно Море Илиан Илиев ще може да разчита на Васил Панайотов, Пламен Димов и Петър Витанов, които изтърпяха наказания за натрупани картони. Лошите новини са свързани с контузиите на Жоржиньо и Уго Кононго. Мястото на последния се очаква да заеме Цветомир Панов, който дойде именно от Лудогорец през зимата. Като десен бек пък най-вероятно ще играе Мирослав Енчев. В предни позиции Илиев ще заложи на Радослав Василев, а по крилата ще действат Аристот Ндонгала и Мартин Минчев. Капитанът Георги Илиев ще играе пред двойката вътрешни халфове Панайотов - Витанов.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков претърпя операция и в следващите няколко седмици няма да е на разположение на отбора. В негово отсъствия на "Тича" като дефанзивни халфове ще започнат Яцек Горалски и Лукас Саша, а с по-малки шансове за титулярно място е Анисе Абел. Клаудиу Кешерю, който получи контузия след мача с Ботев също е вероятно да остане на пейката, а на негово място да играе Якуб Шверчок. Дебют с екипа на "Орлите" може да направи новото попълнение Станислав Манолев.





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови