Чистката в Ботев Пловдив започна от чужденците

OFFNews 14 ноември 2019 в 14:20 1336 0

Анонсираната от медиите сериозна чистка в редиците на Ботев Пловдив вече официално стартира. Клубът се раздели официално с футболистите Родни Клустър и Филип ван Арнем. Договорите на двамата холандци бяха прекратени по взаимно съгласие.

Родни Клустър и Филип ван Арнем се присъединиха към отбора на Ботев през лятото на 2019 година.

Сред тези, които може да напуснат Ботев през зимата, е и десният бек Джонатан Перейра. Съображенията за евентуална раздяла с него обаче няма да са спортно-технически, а финансови, тъй като бразилецът получава една от най-високите заплати.

В Ботев се опитват да редуцират разходите си по това перо и раздялата с чужденците е приоритет. Идеята на ръководството е да се разчита повече на българи и момчета от школата.

Междувременно бившият треньор на Ботев Николай Киров посочи какви са причините по негово мнение за слабото представяне на отбора от началото на сезона.

"Сезонът започна с проблеми между ръководството и футболистите. После имаше такива между феновете и играчите, всички помните какво стана след мача с Ботев Враца (0:3). В момента пък има напрежение между феновете и ръководството.

Много е важно по най-бързия начин тези три основни фактора да започнат да работят в пълен синхрон. Само така Ботев ще върви и ще функционира по най-добрия начин", каза Киров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови