Чорбаджийски "гори" за три мача, италианец от Ювентус умува над оферта от ЦСКА

OFFNews 11 август 2018 в 10:38 1423 0

Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който получи червен картон в края на първото полувреме в мача срещу Копенхаген от Лига Европа (1:2), най-вероятно ще бъде наказан за 3 мача от евротурнирите.

Това е обичайната практика при директен червен картон за удар без топка, какъвто бе случаят с бранителя. Така Чорбаджийски не само ще пропусне реванша в Дания през идната седмица, но и следващите си два мача в Европа, без значение дали ще са тази година, или следващия сезон, дори и да смени клубната си принадлежност.

Същото наказание отнесоха Николай Бодуров и Кристиян Малинов за изгонванията си в реванша срещу Рига. Клубът обжалва санкцията на Бодуров, но това не беше уважено от УЕФА. И двамата обаче ще са на линия за мача в Копенхаген, тъй като вече си изтърпяха наказанието.

Междувременно стана ясно, че желаният от ЦСКА италиански плеймейкър Стефано Белтраме все още не е решил къде да продължи кариерата си. Популярният италиански журналист Джанлука ди Марцио обяви, че Ювентус, който държи правата му, е получил оферта от "армейците".

Освен от родния гранд 25-годишният Белтраме е желан и от втородивизионния холандски Ден Бош. Стефано вече е играл под наем в този клуб – през 2016/17 г. А вчера Ден Бош привлече централния защитник на Славия Стефан Велков.

Белтраме е отрязал шотландския Сейнт Мирън, като мениджърът на клуба Алън Стъбс обяви, че играчът няма да продължи кариерата си на Острова. Стефано е бил част от италианските Бари, Модена, Про Верчели и Порденоне, а през изминалия сезон записва 32 мача, 5 гола и 7 асистенции за Гоу Ахед Ийгълс във втора холандска дивизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови