Чудесна победа, но за класиране трябва поне точка в Холандия

OFFNews 01 септември 2017 в 09:20 8561 3

Снимка Спортал

Боят 3:2 над стария кошмар Швеция заслужено вдигна самочувствието на националите. И изостри апетитите на феновете за класиране на Мондиал 2018. Но!

След 7 изиграни мача нашите остават в неизгодна позиция за второто място, което позволява почти сигурно участие в баражите. Припомняме регламента.

14 тимове от  Европа получават право за участие на Световното по футбол в Русия. Това са домакините, победителите в 9-те квалификационни групи, а най-добрите 8 втори играят плейофи за попълване на последните 4 квоти.

Абсурдно е  да се мисли, че някой може да застраши хегемонията на Франция, която влиза в плашеща съперниците форма. "Петлите" разбиха 4:0 Холандия, но пропуснаха да вкарат още толкова, в което ще се убедите от видеото. 

Страхотен Лемар вкара два гола и накара намиращия се на трибуните Арсен Венгер да си скубе косите, че не е извадил ден по-рано офертата от 92 милиона паунда за крилото но Монако. Заради участието на Лемар в мача Арсенал не успя да купи бързака.

Ранената тежко Холандия обаче ни приема в неделя в Амстердам и ще се опита да измие срама. А нашата задача е ясна - поне точка съхранява шансовете ни за класиране. Макар че ако сме реалисти, победа реално ни оставя в играта. Защото после в София идва Франция, а нова победа звучи прекалено срещу Гризман, Лемар, Погба и останалите.

Паднем ли в неделя, ще трябва да чакаме чудеса. Пак тогава Швеция гостува на Беларус и вероятно ще спечели, тъй като ще е опряна до стената. Хората на Лукашенко са безобразни, снощи паднаха 0:1 от Люксембург.

И ако не победим в Амстердам, вероятно ще изостанем на 4 точки от Швеция, а и ще се смъкнем на една зад Холандия. После скандинавците приемат Люксембург и ще ни изпреварят и на теория преди изиграване на последните мачове.

Сгрешат ли обаче в Беларус, шведите могат да загубят всичко в последния мач от Холандия, ако "лалетата" вече са ни победили. Или от нас, ако (дано) ние сме измъкнали нещо от "Амстердам арена".

Така че стискаме палци в неделя! За наша победа и шведския провал в Беларус. Звучи малко вероятно, но няма да се разсърдим на момчетата, стига да покажат духа от снощи.

ПРОГРАМАТА В ГРУПА "А"

3 септември

Беларус - Швеция

Холандия - БЪЛГАРИЯ

Франция- Люксембург

7 октомври

Швеция - Люксембург

Беларус - Холандия

БЪЛГАРИЯ - Франция

10 октомври

Франция - Беларус

Люксембург - БЪЛГАРИЯ

Холандия- Швеция

КЛАСИРАНЕ

1. Франция 16

2. Швеция 13

3. БЪЛГАРИЯ 12

4. Холандия 10

5. Беларус 5

6. Люксембург 4

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

01.09 2017 в 11:42

Това е защото няма постоянство, играят надъхано срещу по големите отбори но за по слабите се отпускат. Това е арогантно мислене, което води до загуби...

12021

1

bls

01.09 2017 в 10:25

А никой не се замисля, че ние много често сме извън класиралите се не заради представянето ни срещу фаворити и по-силни на хартия отбори от нас, а защото губим точки от съперници от нашата черга и дори по-слаби: армения, грузия, кипър, беларус и люксембург дори са от типа отбори, срещу които ние често губим точки, които в последствие ни изяждат главата. В конкретния случай загубата в беларус може да се окаже решаваща.