"Чуковете" скочиха срещу промените в Закона за хазарта

OFFNews 14 юни 2020 в 15:09 2123 0

Във връзка със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен в Народното събрание от Валери Симеонов, ръководството на ФК Миньор публикува официалната си позиция.

Предлага се хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се организират само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места съгласно приложението към закона, както и в територии и населени места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранично-пропусквателни пунктове, припомнят от "жълто-черния" клуб.

Перничани смятат, че приемането на тази разпоредба би довело до затварянето на всички игрални зали и съответно до преустановяването на тяхната дейност. Всеизвестно е, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на много български спортни клубове, в това число и на вековния Миньор.

Предоставените от страна на хазартните организатори във връзка с рекламните и спонсорски договори средства са задължителен елемент за съществуването на клуба, поддържане на спортната база и за постигане на високи спорни резултати от страна на спортистите ни, категорични са "чуковете".

Според тях подобна редакция на Закона за хазарта ще доведе до спиране на приходите за клуба от един от основните източници на средства. "Отпадане на този приход поставя под въпрос издръжката на клуба и неговото бъдещо съществуване. В случай, че се допусне лишаването ни от тези средства за нас възникват сериозни притеснения за бъдещето на славния ни клуб.

"Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение в името на българския спорт", заявяват от Миньор.

Подобни становища изразиха вече и от други водещи клубове като Лудогорец и различни спортни федерации, които разчитат на рекламодатели от хазартния бизнес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови