Дамите решиха: Жерард Пике е най-красивият действащ футболист

Донислав Донев 06 февруари 2020 в 14:11 5133 1

Футболът е игра с милиони фенове. Не е изненадващо, че играчите постоянно се обсъждат, включително и външния им вид. Кой е най-красив сред днешните футболисти? Изборът е огромен, оказа се и че предпочитанията на жените са много различни.

Някои харесват дългокоси, но не и брадати. Други пък обратното... няма угодия. Всъщност има! Оказа се, че въпреки различните вкусове, представителите на женския пол масово симпатизират на защитника на Барселона и половинка на Шакира - Жерард Пике. Е, и там има условия: "Много е хубав, ама да си махне брадата", "Супер е, но когато е с къса коса".

Попитахме изтънчени дами на различна възраст, с изискан вкус и набито око за мъжката красота. Те ни помогнаха да си изградим поне малка представа кои са най-красивите футболисти.

Изненада до някаква степен е, че мегазвездата на Ювентус Криситиано Роналдо не успя да влезе в престижната класация. Тук трябва да отворим скоба, че огромна част от анкетираните жени не гледат футбол и не са привърженички на даден отбор, така че мнението им е напълно безпристрастно. 

Дамите твърдят, че въпреки съвършеното тяло, португалският нападател е прекалено "зализан" и е като "пластмасова кукла". Все пак трябва да се отбележи, че някои му симпатизират, но гласовете им не стигнаха на Роналдо да попадне сред най-красивите футболисти. 

Други, които малко не им достигна до Топ 10 са Пауло Дибала (Ювентус), Серхио Рамос (Реал Мадрид) и Антоан Гризман (Барселона). Интересното е, че сред предпочитанията попаднаха и екзотичните имена на Пол Погба (Манчестър Юнайтед) и Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен).

Ето и дългоочакваната класация:

10. Матс Хумелс

Защитникът на Борусия Дортмунд е типичен представител на традиционните тъмнокоси и тъмнооки мъже. Истински мачо, далеч от визията на така наречените "сладникави красавци".

9. Единсон Кавани

Острието на Пари Сен Жермен също е сред членовете на грубата мъжка красота. Висок, здрав, мощен... типичен таран.

8. Джанлуиджи Буфон

Годините нямат значение... поне при легендата на Ювентус. Та той проби в професионалния футбол още по времето на Христо Стоичков! Очевидно всичко губи значение, когато дамите потънат в тези сини очи.

7. Оливие Жиру

Нападателят на Челси леко напомня на модерните в днешно време столични "батки" със строго фиксирана посока на косата и брадата. Щеше да е добре да е силен пред вратата толкова, колкото е и красив.

6. Дуйе Калета-Цар

Очевидно не е нужно да си известен, за да те харесват. Защитникът на Олимпик Марсилия е едва на 23 години, но вече привлича погледите на жените.

5. Виктор Фишер

Започват представителите на "сладникавите красавци". Крилото на Копенхаген е от доказателствата, че те са предпочитани пред мачовците.

4. Рури Гисласон

Тук май има само един въпрос. Защо нападателят на Зандхаузен (Втора Бундеслига ако се чудите) не е на първо място?

3. Ян Зомер

Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах очевидно е нещо средно. Не може да се каже, че е мачо, но определено не е и сладникав красавец.

2. Иско

Испанска доминация по върховете. Халфът на Реал Мадрид от доста време оглавява различни класации, включително и за най-красива двойка, благодарение и на половинката му - испанската актриса Сара Саламо

1. Жерард Пике

Той е. Мнозинството печели. С брада или без, с къса или дълга коса, защитникът на Барса е абсолютен победител. Дори някои, които гласуваха за други футболисти, не пропускаха да споменат, че Пике също е в клуба на любимците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови