Дани Алвеш се завърна в Сао Пауло

OFFNews 02 август 2019 в 10:44 1437 0

Бившият десен защитник на Барселона, Ювентус и Пари Сен Жермен Дани Алвеш се завърна като свободен агент в родния си клуб Сао Пауло.

Бразилецът подписа тригодишен договор, завръщайки се в отбор на родна земя за първи път от 2002 насам.

"Сега, през 2019 можех да отида навсякъде, но реших да се завърна в Бразилия. За моята страна. За моите хора. За клуба на сърцето ми", сподели развълнуваният бразилец.

Той обяви, че няма да удължава контракта си с френския шампион ПСЖ, след като се разписа при разгромния успех на Бразилия над Перу с 5:0 в група А на Копа Америка.

"Днес завършва още един цикъл в моя живот, цикът от победи, поуки и опит. Бих искал да благодаря на семейството на ПСЖ за възможността заедно да изградим страница в историята на клуба.

Това бяха две години, изпълнени с упоритост и постоянна еволюция, за да осъществя целите си, но в живота всяко нещо има начало, среда и край, и сега настъпи моментът, да сложа край", написа тогава той в Инстаграм.

Алвеш има 40 спечели трофея в своята кариера – повече от всеки друг в световния футбол. Докато бе играч на Барселона, той спечели шест пъти Ла Лига, три пъти Шампионска лига и четири пъти Копа дел Рей.

Алвеш, който има 115 мача за Бразилия, завоюва и шампионските титли и купите на Италия и Франция съответно с Ювентус и ПСЖ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови